Συγγνώμη, δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή τη συλλογή.
Τι είναι το εκχύλισμα μπρόκολου;
Το μπρόκολο είναι ένα ετήσιο πράσινο λαχανικό της οικογένειας των λάχανων, πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Προέρχεται από τη Μεσόγειο και τη Μικρά Ασία. Λόγω της πλούσιας σύνθεσης και των πολύτιμων ιδιοτήτων του, το λαχανικό ονομάζεται «η βασίλισσα των λάχανων». Αποτελεί πολύτιμη πηγή ευεργετικών ουσιών, αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ενώσεων.
Το μπρόκολο περιέχει φυτική πρωτεΐνη, ίνες, βιταμίνες (C, B, K), μέταλλα (σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, εύπεπτο ασβέστιο), αμινοξέα (φολικό, ωμέγα οξέα), αντιοξειδωτικά (τοκοφερόλη), χλωροφύλλη κ.ά. Ταυτόχρονα, το λαχανικό είναι χαμηλό σε θερμίδες.
Οφέλη του εκχυλίσματος μπρόκολου
Το μπρόκολο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Συμβάλλει σε:
- ενίσχυση της αντιβακτηριακής προστασίας και των προστατευτικών λειτουργιών του οργανισμού;
- ενίσχυση των οργάνων και των ιστών;
- κανονικοποίηση των μεταβολικών διεργασιών στο σώμα; ρύθμιση του μεταβολισμού στα οστά και τους συνδετικούς ιστούς;
- κανονικοποίηση της λειτουργίας των αιμοποιητικών και κυκλοφορικών συστημάτων, των αγγείων;
- μείωση του επιπέδου της χοληστερόλης;
- βελτίωση της πέψης;
- πρόληψη της συσσώρευσης ελεύθερων ριζών, τοξινών και καρκινογόνων;
- διατήρηση των ορμονικών επιπέδων.
Χρήσεις του μπρόκολου
Το μπρόκολο πρέπει να λαμβάνεται σύμφωνα με τις ενδείξεις χρήσης στην οδηγία του βιοσυμπληρώματος ή τις ατομικές συστάσεις του γιατρού.
Παρενέργειες και υπερδοσολογία του μπρόκολου
Το μπρόκολο μπορεί να προκαλέσει ασήμαντες παρενέργειες: φούσκωμα και ερεθισμό του παχέος εντέρου. Η υπερδοσολογία του μπορεί να οδηγήσει σε υποθυρεοειδισμό (έλλειψη θυρεοειδικών ορμονών). Γι' αυτό δεν πρέπει να υπερβαίνετε τις συνιστώμενες δόσεις του συμπληρώματος.

